Bacon
Moderator: Styrelsen
Bacon
Jag tror vi alla kan vara överens om att Bacon är den viktigaste hörnstenen i alla mäns föda.
Därför tänkte jag att en tråd måste skapas för att utröna vilket bacon som är bäst samt vilka tips det finns på fantastiska skapelser innehållande bacon.
Bäst - jag gillar Tulips storpack, tror de är på ett kilo. Baconen lite tjockare än standard.
Recept då. En lite mer sofistikerad carbonara:
Två paket bacon - strimlade
1 dl riven parmesan
4 äggulor
svartpeppar.
Stek bacon knaprigt, rör ihop parmesan, äggulor och svartpeppar i en röra. Rör ihop den röran med kokt pasta och baconen direkt i stekpannan. Servera med riven parmessan och en äggula på varje portion.
Därför tänkte jag att en tråd måste skapas för att utröna vilket bacon som är bäst samt vilka tips det finns på fantastiska skapelser innehållande bacon.
Bäst - jag gillar Tulips storpack, tror de är på ett kilo. Baconen lite tjockare än standard.
Recept då. En lite mer sofistikerad carbonara:
Två paket bacon - strimlade
1 dl riven parmesan
4 äggulor
svartpeppar.
Stek bacon knaprigt, rör ihop parmesan, äggulor och svartpeppar i en röra. Rör ihop den röran med kokt pasta och baconen direkt i stekpannan. Servera med riven parmessan och en äggula på varje portion.
"Förr var det nu fast jävligare var det desto värre, men så här jävla sämre har det tamejfan aldrig varit dåligt" /Reefat
Re: Bacon
You said it!smogz wrote:Jag tror vi alla kan vara överens om att Bacon är den viktigaste hörnstenen i alla mäns föda.
En riktigt fet bacon-burgare är faktiskt riktigt svårslagen, IMHO! Frisco-bröd, ett salladsblad, lite rödlök, ost, dressing, en rejäl köttbit och några lagom stekta bacon-slicear räcker lång väg i min bok! Kanske inte så flashigt och sofistikerat, men det är ju så gott!
"If you believe in yourself and have dedication and pride - and never quit, you'll be a winner. The price of victory is high but so are the rewards!" /Paul Bryant
Re: Bacon
Tips på schysst bakismacka.
2st skivor fralla
1 paket bacon
1 vitlöksklyfta
1 ägg
Några skivor ost
Några klickar smör
Mycket majonnäs
Klipp baconpaketet på mitten, stek baconet och pressa i en vitlöksklyfta.
Lägg baconet åt sidan på en tallrik när önskad konsistens är uppnådd.
Stek frallorna i baconflottet som ligger i stekpannan (tips att tillsätta lite extra smör för extra mycket flott) tills dessa är "rostade".
Lägg frallorna på sidan, smeta ut majonnäs på bägge.
I med ännu mer smör i pannan, dubbelstek ett ägg. Lägg på några skivor ost på ägget som får smälta.
Lägg bacon på första frallan, ägget med osten ovanpå baconet och avsluta med sista frallan.
Ska prova beställa hem en sån här och prova med istället för vanlig majonnäs.
http://www.coolstuff.se/Baconnaise
2st skivor fralla
1 paket bacon
1 vitlöksklyfta
1 ägg
Några skivor ost
Några klickar smör
Mycket majonnäs
Klipp baconpaketet på mitten, stek baconet och pressa i en vitlöksklyfta.
Lägg baconet åt sidan på en tallrik när önskad konsistens är uppnådd.
Stek frallorna i baconflottet som ligger i stekpannan (tips att tillsätta lite extra smör för extra mycket flott) tills dessa är "rostade".
Lägg frallorna på sidan, smeta ut majonnäs på bägge.
I med ännu mer smör i pannan, dubbelstek ett ägg. Lägg på några skivor ost på ägget som får smälta.
Lägg bacon på första frallan, ägget med osten ovanpå baconet och avsluta med sista frallan.
Ska prova beställa hem en sån här och prova med istället för vanlig majonnäs.
http://www.coolstuff.se/Baconnaise
Charter Division
Re: Bacon
Bara att lägga lite beställningar då: http://www.roligaprylar.se/Bacon/" onclick="window.open(this.href);return false;
"If you believe in yourself and have dedication and pride - and never quit, you'll be a winner. The price of victory is high but so are the rewards!" /Paul Bryant
Re: Bacon
Brukar äta rå bacon då jag har dåligt om tid eller är allmänt slut. Sen när jag ska tillaga kött tar jag alltid och smakar det innan tillagningen, bortsett från rå kyckling förstås.
Baconinlindade maträtter känns som en ungkarls paradrätt gärna serverad med en ring konserverad ananas.
Baconinlindade maträtter känns som en ungkarls paradrätt gärna serverad med en ring konserverad ananas.
Re: Bacon
De gånger jag numera gör kött- eller färs-gryta blandar jag alltid i ett paket bacon. Det sätter en alldeles särskild piff på maträtten.
Och du har rätt smogz, Tulips storpack är bäst, tack vare de lite tjockare skivorna som gör dem lättare att både skära och steka.
Och du har rätt smogz, Tulips storpack är bäst, tack vare de lite tjockare skivorna som gör dem lättare att både skära och steka.
-
- Posts: 724
- Joined: 15 Jun 2011, 13:18
Re: Bacon
Bacon & craime fraishe! Med dom baserna är det omöjligt att misslyckas. Helt enkelt...(visst, fyller du på med skoterolja så går det att förstöra även en sån anrättning, men med normala matlagningsingredienser så...)
Re: Bacon
Jag gillar att linda in nästan all mat i bacon. Baconinlindad haloumiost är en favorit. Speciellt om man grillar den.
Något som också skapar en gastronomisk upplevelse i munnen är stekta baconinlindade fikon. Smaken från baconet inleder smakfesten för att efter några tuggor utmynna i en söt avslutning från fikonet. Om mitt liv vore en maträtt skulle det ett baconinlindat fikon. Söt på insidan och salt på utsidan. Typ.
Något som också skapar en gastronomisk upplevelse i munnen är stekta baconinlindade fikon. Smaken från baconet inleder smakfesten för att efter några tuggor utmynna i en söt avslutning från fikonet. Om mitt liv vore en maträtt skulle det ett baconinlindat fikon. Söt på insidan och salt på utsidan. Typ.
Re: Bacon
När du nu kom in på det där med inlindad så måste jag hålla med. Kyckling inlindad i bacon, underbart gott! Potatis inlindad i bacon är också en favorit, förutsatt att potatisen också är stekt.Wolfman wrote:Jag gillar att linda in nästan all mat i bacon. Baconinlindad haloumiost är en favorit. Speciellt om man grillar den.
Något som också skapar en gastronomisk upplevelse i munnen är stekta baconinlindade fikon. Smaken från baconet inleder smakfesten för att efter några tuggor utmynna i en söt avslutning från fikonet. Om mitt liv vore en maträtt skulle det ett baconinlindat fikon. Söt på insidan och salt på utsidan. Typ.
"Tragedin bakom dramat om mannen med bilen i skogen." - Aftonbladets löpsedel 19/2 -12.
Charter Division
Charter Division
-
- Posts: 724
- Joined: 15 Jun 2011, 13:18
Re: Bacon
Nytt grundämne - Bn
http://www.snorgtees.com/t-shirts/bacon-element
http://www.snorgtees.com/t-shirts/bacon-element
Re: Bacon
Haha! Såg en "om du gillar den här så kolla även:" på sidan som du länkade lazerkrobbe! Den var för bra för att utelämna: http://www.snorgtees.com/either-you-lik ... u-re-wrong" onclick="window.open(this.href);return false;
"If you believe in yourself and have dedication and pride - and never quit, you'll be a winner. The price of victory is high but so are the rewards!" /Paul Bryant
- svartgulsubkultur
- Posts: 11014
- Joined: 25 May 2011, 11:59
Re: Bacon
Fan, vi måste ha ett bacontifo snart.
And I will pray for her. I will call her name out loud. I would bleed for her. If I could only see her now.
-
- Posts: 724
- Joined: 15 Jun 2011, 13:18
Re: Bacon
Markman wrote:Haha! Såg en "om du gillar den här så kolla även:" på sidan som du länkade lazerkrobbe! Den var för bra för att utelämna: http://www.snorgtees.com/either-you-lik ... u-re-wrong" onclick="window.open(this.href);return false;
Klara besked!
Re: Bacon
Till alla som inte upptäckt Epic Meal Time http://www.youtube.com/watch?v=DdIT9A8g1v8" onclick="window.open(this.href);return false;
- svartgulsubkultur
- Posts: 11014
- Joined: 25 May 2011, 11:59
Re: Bacon
Baconomelett med rödlök, tomater och riven ost just nu på SHV126.fwd wrote:Vore oerhört gott just nu ..
And I will pray for her. I will call her name out loud. I would bleed for her. If I could only see her now.
Re: Bacon
Vi har ju Swedish Epic Meal Time också, dom är ju till och med från Skellefteå. http://www.youtube.com/watch?v=OvW2xeSn4As" onclick="window.open(this.href);return false;TS_ wrote:Till alla som inte upptäckt Epic Meal Time http://www.youtube.com/watch?v=DdIT9A8g1v8" onclick="window.open(this.href);return false;
Fox fick även vara med i egen hög person Och en "Adam Larsson" i slutet
"Tragedin bakom dramat om mannen med bilen i skogen." - Aftonbladets löpsedel 19/2 -12.
Charter Division
Charter Division
Re: Bacon
Är du säker på att de är från Skellefteå? Jag vet i alla fall att något(/några/alla) av avsnitten har spelats in i Umeå.. Sjukt roligt är det i alla fall.. SWEDISH STYLE!!
Pre-dinner snack! Mmm, it's good for you!
Pre-dinner snack! Mmm, it's good for you!
"If you believe in yourself and have dedication and pride - and never quit, you'll be a winner. The price of victory is high but so are the rewards!" /Paul Bryant
Re: Bacon
Jodå, de mer framträdande är härifrån (och håller givetvis på AIK. ) De gick utbildning i Ume men tror de återfinns i Skellhell nu. Detta är inspelat på A-torp om jag inte misstar mig:Markman wrote:Är du säker på att de är från Skellefteå? Jag vet i alla fall att något(/några/alla) av avsnitten har spelats in i Umeå.. Sjukt roligt är det i alla fall.. SWEDISH STYLE!!
Pre-dinner snack! Mmm, it's good for you!
http://www.youtube.com/watch?v=mCwNkWtPhBs" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Bacon
Kolla in detta band. DET, om något, måste ju vara sjukt true att tatuera in ett uppochnervänt kors i bacon!
http://bloggfrossa.blogspot.se/2011/06/ ... ammel.html
http://bloggfrossa.blogspot.se/2011/06/ ... ammel.html
Re: Bacon
Varför vill man ha guacamole på en hamburgare? Känns som Max bara kastar på diverse texmexgrejer och försöker få det att funka. De körde ju nachochips på vid nåt tillfälle, och även förstås jalapeños.Wolfman wrote:Är det någon som testat Max nya hamburgare med bacon och guacamole? På förhand låter kombinationen rätt risig...
Om man inte har något negativt att säga om Löven, ska man vara tyst.
Re: Bacon
Var är "gilla"-knappen när man som bäst behöver den!Lidlund wrote:Bröd
Lök
Bacon
Burgare
Bacon
Ost
Bacon
Bröd
Mer behövs inte!
"If you believe in yourself and have dedication and pride - and never quit, you'll be a winner. The price of victory is high but so are the rewards!" /Paul Bryant