Årsmötesprotokoll

Resor, Tifo, Ramsor mm

Moderator: Styrelsen

Post Reply
Trollet
Posts: 8466
Joined: 15 Jun 2011, 13:15

Årsmötesprotokoll

Post by Trollet »

(Protokollet är inte justerat och mindre ändringar kan därför komma att göras.)


Årsmötesprotokoll för North Power 2014-05-22

Närvarande: Veronica Hådén, Anders Landgren, Linnea Landgren, Jesper Mattsson, Olov Andersson, Jonas Lindfors, Rikard Holmgren, Simon Normark, Oskar Hägerström, William L Johansson, Kalle Arvidsson, Henrik Vikström, Simon Larsson, Jonas Lundqvist, Erik Scherdin, Andreas Karlsson, Johan Olofsson, Tomas Strömberg, Tommy Alfredsson, Karin Bergman, Fredrik Rydén, Linnea Lindberg, Tobias Nilsson, Johan Stenlund, Martina Persson, Viktor Alenbro, Olle Strömqvist, Isak Burén, Jesper Lundmark, Johan Brännström, Tommy Lagerqvist, Rickard Rönnmark, Linda Arvidsson, Jonah Johansson, Tomas Nordström och Matilda Hedlund.

§1 Årsmötets öppnande
Tomas Nordström öppnade mötet.

§2 Fastställande av röstlängd
Alla närvarande medlemmar har rösträtt enligt stadgarna.

§3 Val av ordförande och sekreterare för mötet
Årsmötet valde Veronica Hådén till mötesordförande och Matilda Hedlund till sekreterare.

§4 Val av två protokolljusterare tillika rösträknare
Årsmötet valde Linda Arvidsson och Tobias Nilsson till justerare.

§5 Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt
Årsmötet ansåg att mötet var behörigt utlyst.

§6 Fastställande av dagordning
Årsmötet fastställde dagordningen med vissa ändringar i ordningsföljd.

§7 Styrelsens verksamhetsberättelse
Fredrik Rydén gick igenom verksamhetsberättelsen muntligt. Under året arrangerades två bortaresor till Luleå, en till Ö-vik och fjärde finalmatchen i Karlstad, även viss planering kring Göteborgsmatchen men det anordnades ingen gemensam resa. Att antalet resor var färre berodde till stor del på sämre möjligheter att hyra buss. Tifogruppen har skött sig exemplariskt och fått stor uppmärksamhet utifrån. 600 medlemmar i år, en höjning på ca 100 personer från förra året. En fredagkväll visades en bortamatch mot Örebro i Rinkside i samarbete med Skellefteå AIK, repris planeras kommande år. 10 ex-AIK:are har blivit nya hedersmedlemmar under året vilket är nytt rekord!
Årsmötet godkände verksamhetsberättelsen och lade den till handlingarna.

§8 Styrelsens ekonomiska rapport
Fredrik Rydén gick även muntligt igenom den ekonomiska rapporten. Ökat medlemsantal och positivt ekonomiskt resultat från resorna under året har resulterat i ett plus-år. Souvenirer och halsdukar har sålts till distans vilket har varit positivt, fortsättning kommer ske under nästa år.
Årets resultat var 15 500 kr vilket resulterar i 25 000 kr i tillgångar. Ett antal halsdukar finns på lager och kommer ge inkomst även under nästa år.
Årsmötet godkände styrelsens ekonomiska rapport och lade den till handlingarna.

§9 Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen
Årsmötet gav styrelsen ansvarsfrihet för det gångna året.

§10 Val av ordförande
Årsmötet valde Fredrik Rydén till ordförande för en tid av ett år.

§11 Val av övriga styrelseledamöter samt suppleant
Årsmötet valde Veronica Hådén, Rikard Holmgren, Kalle Arvidsson och Erik Wallberg till ledamöter för en tid av ett år vardera. Som suppleant för en tid av ett år valdes Linda Arvidsson.

§12 Beslut om omedelbar justering av dagordningens §10 och §11
Årsmötet godkände omedelbar justering av föregående paragraf.

§13 Val av valberedning
Årsmötet valde Jonas Lundqvist, Jonas Lindfors och Andreas Karlsson till valberedning där Jonas Lundqvist agerar sammankallande.

§14 Val av revisor
Årsmötet valde Linnea Lindberg till revisor för en tid av ett år.

§15 Fastställande av medlemsavgift
Styrelsen föreslog oförändrad, dvs 150 kr. Årsmötet godkände förslaget.

§16 Styrelsens förslag
Förslag till förändringar i föreningens stadgar föredrogs muntligt på årsmötet. Det var även var gjort omformuleringar och omstruktureringar som mötesdeltagarna kunde ta del av i det utdelade förslaget på de nya stadgarna föreningen. Årsmötet godkände det nya stadgeförslaget i sin helhet. Se bilaga för nya stadgar.

§17 Inkomna motioner
Inga inkomna motioner till årets årsmöte.

§18 Övriga frågor
Skillnaden mellan North Power (NP) och Charter Division (CD) togs upp. CD är en fristående grupp människor som framförallt ägnar sig åt tifon och resor som inte är öppna för alla, ska inte förväxlas med det NP står bakom. Tifopengar som NP specifikt samlar in till tifon går oavkortat och endast till de tifon som CD gör. Styrelsen fick i uppgift av årsmötet att officiellt gå ut med en förklaring så inga missförstånd sker.
NP-redaktionen har fungerat dåligt. Årsmötet önskade en aktiv redaktion som framförallt kan skriva matchrapporter från hemmamatcher, intervjuer och annat kul att läsa. Årsmötet ålägger styrelsen att leta intresserade till en redaktion samt att hålla hemsidan, forumet och facebookanvändaren aktiv för att på så sätt lättare kunna locka till sig fler medlemmar.
Under året har det varit problem med många som har anmält sig till resor för bortamatcher och sedan inte betalat och följt med på matchen vilket har lett till tomma platser på bussen och bakslag i kassan. Till kommande år ska styrelsen kontrollera detta bättre, betalning i samband med platsbokning kommer nog bli aktuellt.
Styrelsen letar med öppna armar efter någon som har bra koll och intresse för design av bland annat årskort och tifon.
Ett förslag om att ta kort på klacken tillsammans med AIK:s två pokaler (Le Mat och grundseriepokalen) från årets serie på Västra Stå kom upp och fick positiv feedback. Styrelsen kollar vidare om detta förslag.
NP-shopens användning har ökat de senaste säsongerna och det är numera mycket folk i omlopp inne i shopen som egentligen inte har något där att göra. Årsmötet ansåg att antalet folk bör begränsas. Styrelsen samt aktiva i CD som kan tänkas behöva lämna av jacka eller behöver andas ut får komma in. Årsmötet valde att ålägga styrelsen att göra tydliga riktlinjer till kommande säsong.
Brännbollsmatch mot spelarna i AIK planeras även i år. Hamburgerförsäljningen var väldigt populär förra året och i år är tanken att även årskort ska finnas för försäljning. Ett bord på Trästocksfestivalen för att sälja souvenirer och årskort var ett förslag som kom upp. Styrelsen fick i uppgift att kolla upp detta vidare.
En NP-fest är efterfrågad, likaså parkhäng och fler aktiviteter för medlemmar vid sidan av hockeyn. Vitbergsbadets restaurang har fått nya ägare, kanske det kan vara en framtida plats för att träffas vid sidan av matcher – dessutom i närheten av arenan. Styrelsen får i uppdrag att kolla upp förslagen.
En fundering väcktes kring att köpa en NP-buss som kan piffas till och användas till bortamatcher. Ett dyrt inköp, men något som skulle kunna få ner priset på resor till matcher i längden. Årsmötet ger styrelsen i uppgift att kolla upp möjligheterna.
Två banderoller ovanför Västra Stå är något som årsmötet vill ha bort, den i mitten önskas vara kvar. Styrelsen får i uppgift att driva frågan vidare tillsammans med AIK och istället lämna platsen tom.
Inför Champions Hockey League, CHL, gäller inte årskort hos AIK eller medlemskap i NP och risken finns att publikantalet blir mindre. Årsmötet anser att AIK borde fundera kring att göra biljetterna mer lockande. Styrelsen får i uppgift att ta det vidare tillsammans med AIK.
Styrelsen tog upp att förmåner på kommande årskort skulle hjälpa till att göra medlemskapet mer lockande. Styrelsen vill gärna ha in förslag på företag som kan tänkas vara intresserade. Ingers Kiosk kom upp som förslag, Linda Arvidsson hör om de är intresserade.

§19 Årsmötets avslutande
Mötets ordförande Veronica tackade för visat intresse och avslutade årsmötet.



Ordförande Veronica Hådén

Sekreterare Matilda Hedlund

Justerare Linda Arvidsson

Justerare Tobias Nilsson
Last edited by cechise on 01 Oct 2014, 15:43, edited 1 time in total.
Reason: Behöver inte vara anslag längre. Återställde till normal.
Om man inte har något negativt att säga om Löven, ska man vara tyst.
Post Reply